Menu
https://www.smaragdwijnen.nl/winemakers/spanje-32/envinate-ribeira-sacra
Zoeken

OWNER

Roberto Santana (Tenerife), Alfonso Torrente (Ribeira Sacra), Laura Ramos (Murcia) and José Martínez  (Almansa).

WINEMaker

Roberto Santana (Tenerife), Alfonso Torrente (Ribeira Sacra), Laura Ramos (Murcia) and José Martínez  (Almansa).

region

Ribeira Sacra

Soil types

Slate 

varieties

Mencia + field blend 

Fermentation

The grapes were foot-trodden with 100% whole grape clusters, wild yeast fermented in open-top bins 

Aging

Concrete vats, oak barrels 

fARming

Organic influence

visit website

Facebook


Deze pagina printen

#/pagina
 
Afdrukken / PDF
Type of wine
Vintage
2022

Lousas Viñas de Aldea - Mencia & co. (22)

Lousas Viñas de Aldea - Mencia & co. (22)
Type of wine
Vintage
2022

Magnum Lousas Viñas de Aldea - Mencia&co. (22)

Magnum Lousas Viñas de Aldea - Mencia&co. (22)
Type of wine
Vintage
2022

Lousas Village Doad - Mencia & co. (22)

Lousas Village Doad - Mencia & co. (22)
Type of wine
Vintage
2022

Magnum Lousas Village Doad - Mencia & co. (22)

Magnum Lousas Village Doad - Mencia & co. (22)
Type of wine
Vintage
2022

Lousas Village Rosende - Mencia & co. (22)

Lousas Village Rosende - Mencia & co. (22)
Type of wine
Vintage
2022

Lousas Parcela ’Seoane’ - Mencia & co. (22)

Lousas Parcela ’Seoane’ - Mencia & co. (22)

Waar te beginnen met vertellen over dit gave project. Vier wijnfreaks die elkaar hebben leren kennen op de wijnbouwschool, in 2005 tijdens de studie oenologie aan de Universiteit Miguel Hernandez in Alicante. Ze raakten zo goed bevriend dat ze besloten samen wijn te gaan produceren. De missie werd om wijnen te produceren met een puur en onderscheidend karakter van de Atlantisch beïnvloedde regio's Tenerife en Ribeira Sacra. Inmiddels zijn ze één van meeste gezochte Spaanse wijnhuizen! Envínate (= wine yourself) bestaat uit Laura Ramos, José Martinez, Roberto Santana and Alfonso Torrente. Laura en José vertegenwoordigen de wijn van Almansa (Albahra), Roberto komt van Tenerife en Alfonso uit Ribeira Sacra. Ze werken tijdens hun studie met meerdere topwijnmakers in Spanje. We verwachten in de toekomst nog wel ergens een nieuw project. 

Na een aantal oogsten zijn ze niet meer weg te denken uit de Spaanse wijnwereld, zeker met de wijnen van Tenerife. Roberto werkt eerder voor Suertes del Marqués en kent de wijngaarden op het vulkanische eiland als geen ander. Bijzondere percelen langs de westkust (Táganan), de gevlochten druivenstokken in de vallei van Orotava, noordelijk van Teide National Park. En de twee percelen voor Benje liggen op 1000 meter hoogte (boven de wolken) op de westflank van de Teide vulkaan.

In Ribeira Sacra liggen de percelen naast die van Guímaro, waar onze vriend Pedro Rodríguez zijn wijnen maakt. Albahra komt van een speciaal perceel in de buurt van Albacete waar de tenturier Alicante Bouschet (Garnacha Tintorera) in optima forma groeit en af en toe geblend word met zeldzame Moravia Agria uit Manchuela. 

In de kelder gaat alles heel eenvoudig maar ook volgens de nieuwste 'trends'. Veel beton en oude vaten, whole bunch óf whole berries, langzame vergistingen, geen gebruik van zwavel tot de botteling en de wijnen worden niet gefilterd of geklaard. De wijn zijn zeer puur, energiek, klein naturel randje maar heel precies. Een must-have voor de wijnliefhebber! 

Video

Jamie Goode maakt deze video waarin hij de waanzinnige wijngaarden laat zien samen met Roberto Santana en Alfonso Torrente van Envínate.