Menu
https://www.smaragdwijnen.nl/winemakers/kroatie-1/kabola-istrie
Zoeken

OWNER

Marino and Patricija Markezic

WINEMaker

Marino Markezic and the Kabola team

region

Istria

vineyard holding

20 ha.

Soil types

Rich in clay, limestone and flysch

varieties

Malvazija Istarska, Teran, Muskat Momjanski and some Merlot, Cabernet Sauvignon and Chardonnay

Fermentation

Stainless steel tank, amphora/qvevri and old oak

Aging

Stainless steel tank, amphora/qvevri and old oak

fARming

Organic certified

visit website

Kabola


Deze pagina printen

#/pagina
 
Afdrukken / PDF
Type of wine
Vintage
2022

Malvazija Istarska - Malvasia

Malvazija Istarska - Malvasia
Type of wine
Vintage
2020

Malvazija Unica - Malvasia

Malvazija Unica - Malvasia
Type of wine
Vintage
2020

Malvazija Amfora - Malvasia

Malvazija Amfora - Malvasia

Oude liefde roest niet, zegt men wel eens. Dat geldt ook zeker voor Kabola en haar wijnen. Er is de afgelopen 10 jaar hard gewerkt aan constante kwaliteit. Uiteraard helemaal biologisch, ze waren immers de eerste gecertificeerden in Kroatië. Veel Malvasia's hebben de revue gepasseerd de afgelopen jaren maar uiteindelijk kwamen we toch terug bij Kabola. Martijn schonk Kabola nog in de tijd van De Nederlanden en Cordial en hoewel ze er even uit zijn geweest zijn ze weer terug, én in ons portfolio. Toen als sommelier, nu als importeur! 

Kabola ligt nabij Buje, in het noordwesten van Istrië op zo'n 275 meter hoogte boven zeeniveau. De wijngaarden liggen op de Stancija heuvel bij Kanedolo, vlakbij Momjan. De grond is hier rijk aan mergel en klei. Een bezoek aan Kabola benadrukt de ongelooflijke schoonheid van de regio. Je kijkt hier uit op de Alpen en Dolemieten aan de ene kant en de schoonheid van de natuur en zee aan de andere kant. 

Het gebruik van Georgische amphora's ligt in het DNA van Kabola en Istrië. De beste druiven van Malvazija en Teran worden hierin geweekt en vergist voor een lange tijd. De kwaliteit word hiermee hoger en een unieke wijn wordt geboren. De stijl van Kabola beviel ons goed vanwege het aromatische karakter, de structuur en verfijning. De Unica heeft rondeur en romigheid dankzij het houtgebruik én dan is er de Amfora, complex en gelaagd en een wijn die echt excelleert bij het hoge niveau, gastronomische keukens.