Menu
https://www.smaragdwijnen.nl/winemakers/frankrijk-57/bourgogne/pierre-yves-colin-caroline-morey-chassagne-montrachet
Zoeken

OWNER

Pierre-Yves Colin & Caroline Morey

WINEMaker

Pierre-Yves Colin & Caroline Morey

region

Burgundy - Chassagne-Montrachet 

Vineyard holding

Mainly in Chassagne-Montrachet and Saint-Aubin
6,5 ha. owned and 3 ha. leased

Soil types

Chalk & Clay 

varieties

80% Chardonnay &  20% Pinot Noir 

Fermentation

Oak barrel - less than 10% new oak

Aging

Barriques

fARming

Ecological with organic influence 

Deze pagina printen

#/pagina
 
Afdrukken / PDF
Type of wine

Allocatie wijnen Pierre-Yves & Carolin Colin-Morey

Allocatie wijnen Pierre-Yves & Carolin Colin-Morey
Prijs op aanvraag

De grootste ontdekking van de laatste twintig jaar op het gebied van witte Bourgognes is waarschijnlijk Pierre-Yves Colin. In 2001 startte Pierre-Yves als micro négociant in “haute couture” wijnen. In die tijd werkte hij tevens voor zijn vader, de bekende en respectabele wijnboer Marc Colin uit Saint-Aubin. Maar Pierre-Yves wilde nog betere wijnen maken en kreeg van zijn vader die mogelijkheden niet (aldus Pierre Yves). Uiteindelijk resulteerde dit in een breuk en vanaf 2005 kon Pierre-Yves zich volledig richten op zijn eigen bedrijf. Het overgrote deel van de wijn is afkomstig van eigen druiven. Daarnaast betrekt Colin jaarlijks ook druiven van enkele collega-producenten die hij persoonlijk goed kent. Het werk in de wijngaard en het oogsten vindt plaats onder leiding van Pierre Yves en zijn team, zodat hij volledige controle heeft over de kwaliteit. Zijn enorme gedrevenheid, bijna grenzend aan het obsessieve, om alleen het best mogelijke te maken (of het nu een Bourgogne Blanc of zijn Montrachet is) verklaart voor een belangrijk deel zijn succes. Vaatjes of cuves die om de één of andere reden niet aan zijn hoge eisen voldoen, worden verkocht aan de handel, ook al moet hij er financieel flink op toeleggen. In de kelder opteert Pierre Yves voor een lange opvoeding. Vanzelfsprekend vergisten de wijnen op hun eigen (natuurlijke) gisten. Vervolgens krijgen ze een langdurige opvoeding op houten vaten met een inhoud van 350 liter. De wijnen rijpen zo’n 14 tot 20 maanden op hun fijne lies (er vindt geen batonnage plaats). Pierre Yves is overtuigd voorstander van een lange opvoeding. Om vroegtijdige oxidatie tegen te gaan, krijgen de wijnen in kleine doses sulfiet toegediend en wordt na een paar weken gemeten in hoeverre deze is opgenomen door de wijn. Alleen de allerbeste (onbehandelde) kurken worden gebruikt en de flessen worden met waxcapsules afgesloten. bron: janselijn