Menu
https://www.smaragdwijnen.nl/winemakers/frankrijk-57/bourgogne/jeremy-arnaud-chablis
Zoeken

OWNER

Jérémy Arnaud

WINEMaker

Jérémy Arnaud

region

Chablis - Burgundy 

Vineyard holding

0,55 ha.

Soil types

Kimméridgien

varieties

Chardonnay 

Fermentation

Stainless steel and barrels

Aging

Stainless steel and barrels

fARming

Organic


Deze pagina printen

#/pagina
 
Afdrukken / PDF
Type of wine
Vintage
2022

Bourgogne Blanc ’les Veuillots en Inox’ - Chardonnay (22)

Bourgogne Blanc ’les Veuillots en Inox’ - Chardonnay (22)
Type of wine
Vintage
2022

Bourgogne Blanc ’les Veuillots en Ovoïde’ - Chardonnay (22)

Bourgogne Blanc ’les Veuillots en Ovoïde’ - Chardonnay (22)
Type of wine
Vintage
2022

Magnum Bourgogne Blanc ’les Veuillots en Ovoïde’ - Ch. (22)

Magnum Bourgogne Blanc ’les Veuillots en Ovoïde’ - Ch. (22)
Type of wine
Vintage
2022

Bourgogne Blanc ’les Veuillots en Bois’ - Chardonnay (22)

Bourgogne Blanc ’les Veuillots en Bois’ - Chardonnay (22)
Type of wine
Vintage
2022

Magnum Bourgogne Blanc ’les Veuillots en Bois’ - Chard (22)

Magnum Bourgogne Blanc ’les Veuillots en Bois’ - Chard (22)
Type of wine
Vintage
2022

Bourgogne Tonnerre ’les Huées’ - Chardonnay (22)

Bourgogne Tonnerre ’les Huées’ - Chardonnay (22)

In mei 2023 bezochten Martijn en Ruben de Chablis, om op bezoek te gaan bij o.a. Duplessis en Pattes Loup. Maar ook was er een speciaal bezoek gepland waar we al lang naar uitkeken. Jérémy Arnaud. Een rijzende ster in Chablis. Na lang contact was het moment nu eindelijk daar om samen met hem te gaan proeven. Alle voorgevoelens werden bevestigd. Zuivere, pure, heldere wijnen met enorme potentie. Specifiek was het heel bijzonder om de Bourgogne Blancs te proeven die verschillend zijn opgevoed. Een hele pure in staaltank gerijpte (cuvée en inox), een spannende en diepe wijn in betonnen ei gerijpte (cuvée en ovoïde) én een rijke, met reductie flirtende, in eikenhouten barriques gerijpte (cuvée en bois). Zijn Chablis' komen ook naar ons toe, dit najaar. Uiteraard in beperkte oplages.. 

Ondanks dat Jérémy uit een familie van wijnbouwers komt, treedt hij niet in de voetsporen van zijn o.a. zijn vader, maar begint hij voor zichzelf. Het ging niet allemaal vanzelf overigens, deze lastige leerling ontdekte pas tijdens het zoeken naar een nieuwe opleiding de wijnschool van Beaune, en begon te dromen over het maken van een eigen wijn. Een reeks aan theoretische en praktische opleidingen volgt. Ook loopt hij diverse stages in bijvoorbeeld Epernay, Meursault, Chablis en Pauillac.

In het hart van de Chablis richt hij zijn eigen domein op, met de aanschaf van 0,55 ha. Hij start en werkt met een duidelijke filosofie en creëert wijnen die een weerspiegeling zijn van de jaargang, en de identiteit hebben van het terroir en herkomst. Minimale interventie in zowel de wijngaard als in de kelder. "Een grote wijn is het werk van de aarde". In 2017 released hij zijn eerste wijn.

Hij heeft inmiddels ook kleine percelen geplant in Béru, Beines en Bourgogne Tonnerre. Hij werkt zonder herbiciden, oogst met de hand, vergist met de inheemse gisten en streeft er naar altijd een lange(re) rijping toe te passen. Sulfiet speelt wel een rol, want geen sulfiet is geen optie, de waardes zitten altijd tussen de 60-100. Zijn artisanale aanpak levert wijnen met structuur en spanning, een eigen persoonlijkheid en dit is een naam met veel potentie voor de toekomst.