Toon lijst | Volgend artikel |
Unlitro - Alicante Nero, Carignan, Alicante Bouschet (23)
Alicante Nero, Carignan, Mourvèdre, Alicante Bouschet & Sangiovese | jongste wijngaarden | liggen lager gelegen dan Ampeleia (200-350 meter hoogte) | klei bodem in een voormalig moeras gebied | aangeplant in 2003 | soorten zijn tegelijk geplukt, uit één perceel | druivenrassen apart vergist | gerijpt op cement | spicy | braam | aards | framboos | wilde kruiden | milde zuren | 'a wine to drink with friends'
Ampeleia
In 2002 gaat Elisabetta Foradori een joint venture aan met 2 partners, Marco en Simona, in het zuiden van Toscane. Het wijnhuis is dus getransformeerd naar een volledig biodynamisch wijngoed met enkel en alleen mediterrane druivenrassen en Cabernet Franc, die aangeplant staan op 650 meter hoogte rondom de wijnkelder en hier helemaal zijn plekje heeft gevonden! In 2004 hebben ze twee nieuwe wijngaarden aangeplant die wat lager gelegen zijn, speciaal voor de Unlitro en Kepos. Marco en Simona, die volledig de werkstijl van de Foradori’s hebben overgenomen, werken hard in de wijngaarden en de kelder laten ze vooral de natuur hun werk doen. De wijnen worden waar nodig licht gefilterd en met maximaal 20 mg zwavel gebotteld, natural wine pur sang! Prachtig luchtige en zeer fruitige wijnen, die Demeter gecertificeerd zijn, met een natuurlijk en vriendelijk karakter.