Vorig artikel | Toon lijst | Volgend artikel |
Sansofi tinto - Listán Negro (22)
Listán Negro | wijngaard onder de Cueva Grande | stokken 90+ jaar oud | vulkanisch zand en klei terroir | 1400 meter hoogte | 100% whole bunch | lange vergisting in een open houten kuip | rijping in 225 liter gebruikte Franse eikenhouten vaten voor 12 maanden | zacht parfum | bessen | complex | kruiden | zoute drop | stenig | intrigerend | puur | fijne tannine | rozen
Bien de Altura
Geboren en getogen op Gran Canaria maar getraind in Chili, Douro en Bierzo voordat hij terugkwam in zijn geboorteland en zijn persoonlijke project Bien de Altura begon. Zoals bij alles waar Carmelo bij betrokken is is het doel om bij te dragen aan het herstellen van verlaten wijngaarden. Ook om te laten zien dat de nieuwe generatie wijnmakers met groot respect voor de natuur en herkomst te werk gaan. Er wordt biologisch, en richting biodynamisch gewerkt. Alles op artisanale wijze. Eigen gisten, ontstelen met de hand, minimaal gebruik van zwavel, lange maceratie en minder extractie en laag alcohol. Alles gebeurd met de hand, ook het bottelen en labelen
Review
The high altitude and the north-facing exposure of the vineyard used for the 2022 Sansofi give it an austere profile, subtly perfumed but serious, insinuating, sharper and spicier, nuanced and complex, unfurling more layers as it sat in the glass. It fermented with full clusters in two 500-liter open-top barrels, where it matured for some 10 months. It's elegant and subtle, with certain ethereal characteristics. I think this vineyard has a lot of potential. 1,200 bottles were filled in July 2023. 96/100 Luis Gutiérrez
Carmelo Peña moved to a rented winery for the 2023 harvest, but the wines until 2022 were still produced in rented space. The 2021s have more fruit, and the 2022s show more depth and complexity, more spiciness. Volumes grew to 18,000 bottles in 2022, and for 2023, they might produce 22,000 bottles if all goes well.