Toon lijst | Volgend artikel |
Ripasso ’Jago’ Valpolicella - Corvina & Rondinella (21)
Corvina Veronese, Corvinone & Rondinella | wijngaard Jago | terroir van maritiem sediment en kalk | na oogst ontsteelt en gekneusd naar een staaltank | ripasso: het overblijfsel van de fermentatie van Amarone/Recioto wijn wordt toegevoegd aan het einde van de vergisting aan de basis wijn en start daarmee een soort tweede vergisting voor meer aroma, structuur en alcohol | de wijn rijpt na het persen voor 12 maanden op barrique en foudre | kersen | zoethout | wilde kruiden | pruim | intens fruit | verfijnd en zacht | één van de best gewaardeerde Ripasso van Italië
Villa Spinosa
De Azienda van Enrico Spinosa ligt in het hart van de Valpolicella. Wijnmakers Gianmaria en Enrico werken hier met een enorme toewijding. Door het gebruik van het authentieke terroir, het gebruik van zijn topstukken Jago, Figari en Costa del Buso en de kennis van de wijnmakers zorgen zij dat er elegante wijn ontstaat zonder dat het heel rustiek en stoffig is. In de geventileerde ruimtes waar de druiven indrogen, krijgt de wijn een enorme rijkdom en power mee. Een prachtige balans tussen kracht en elegantie.