Toon lijst | Volgend artikel |
PXX - Pedro Ximénez (20)
Pedro Ximénez | 45+ jaar oude wijngaard in Vila del Lloar | terroir van leisteen en kalk | vergisting in een enkel 500 liter eikenhouten vat, met ontwikkeling van flor | rijping voor 5 maanden onder flor in het 500 liter vat | daarna rijping in een afgetopt 300 liter vat en 3 maanden in een klein stalen vat | uitgesproken | stenig | intens en delicaat | gedroogd fruit | ceder | rokerig | spanning | persistent | puur | lang | fijn zoutig
Alfredo Arribas
Wanneer Alfredo in 2001 zijn architectpotloden inruilt voor een wijngoed in de Priorat, begint zijn nieuwe carriere als wijnmaker De start is in het klassieke hart, Clos de Portal en is langzaam uitgewaaid naar Montsant en de hooggelegen delen van Montsant. In het koele noorden is er toch meer frisheid in de wijn te vinden. Na meerdere stappen bouwt hij in 2016 een splinternieuwe kelder voorzien van alle gemakken. Volledig biodynamisch werken is voor hem ook eerder logisch dan nieuw, dat proef je ook terug. Een topproducent gelegen in een van de mooiste gebieden van Spanje, waar in de Priorat een klassieke stijl wordt gemaakt, in het noorden elegant en aan de kust wijnen met meer structuur en rijpheid!