Vorig artikel | Toon lijst |
pH Red Swartland - Barbera (22)
Barbera | W.O. Swartland | Paardeberg, koffieklip terroir | 5 dagen maceration carbonique | na het persen wordt de vergisting afgemaakt in oude houten vaten en rijpt voor 6 maanden | zachte tannine | krokant fruit | sappig | zwarte bessen | braam | licht kaneel | fraaie zuren | levendig | glou-gou | 750 flessen gemaakt | 12% alc.
Vino pH winecollab.
Frankrijk X Zuid-Afrika. We hebben het niet over rugby. 'Girl squad' Pauline en Hanneke zorgen met flair en plezier voor weer een nieuwe inkijk in het enorm boeiende Zuid-Afrika. Samen vervolgen zij de droom om wijn te gaan maken gebasseerd op balans, nieuwgierigheid en een snufje zout. We maken kennis zoals we nog niet eerder kennis gemaakt hebben met Palomino, Barbera en Bukettraube, een ouderwetse, vaak-voor-zoete-wijn-gebruikte en muskaat-achtige druif die (laten we eerlijk toegeven) niemand kent. Laat dit maar aan de dames over..