Vorig artikel | Toon lijst | Volgend artikel |
Magnum Ried Kellerberg - Riesling (19)
Riesling | terras wijngaard uit 1289 | zeer hoog gelegen en steil | absolute top wijngaard | puur urgestein | expositie op het zuid-oosten | vergist en gerijpt op foeder | zeer geconcentreerd | rijp geel fruit | grote riesling | Smaragd niveau | beperkt
Pichler-Krutzler
Elisabeth Pichler, afkomstig uit Wachau en Erich Krutzler uit Zuid-Burgenland starten samen in 2006, nadat zij in het huwelijksbootje zijn gestapt in 2005, een wijngoed in het dorp Oberloiben. Een gebied wat bekend staat om hun Grüner Veltliner en Riesling. Genesteld langs de rivier de Donau werken met respect voor de natuur.
Elke wijn die zij maken is een natuurlijke weerspiegeling van het Terroir van deze regio, voor mij persoonlijk ook een van de eerste eigenschappen die een wijn moet hebben. Daarnaast vind er minimale interventie plaats in de kelder, geen toevoegingen van gistculturen en enzymen. Dit zorgt voor een prachtig eindresultaat, pure, onvervalste wijnen, met een hoge inzetbaarheid in de topgastronomie, die een weerspiegeling geven van het prachtige gebied waarin Pichler Krutzler zich bevindt.
Pichler-Kruzler behoord tot de top van Oostenrijk, maar de termen “Federspiel en “Smaragd” staan niet op de etiketten. Dit komt omdat ze een aantal keuzes hebben gemaakt. Ze bottelen een rode wijn uit de familiewijngaard uit Zuid-Burgenland en bottelen een ook wijn uit de regio Krems, uit de Pfaffenberg wijngaard.
Review
There is a generosity of ripe peach and pear along with a loose but luscious corresponding fruitiness on the glossy palate, lending this wine a forward appeal that I would not usually associate with a youthful Kellerberg Riesling. That having been noted, it also features a stimulating burst of back-end lemony brightness as well as an admirably diverse range of smoky, peppery and stony shadings from the nose all the way through a lusciously lingering, dynamic finish in which the fruit and minerals engage in near-kaleidoscopic interaction. For all of my just now mustered superlatives, Elisabeth Pichler expressed the opinion that the wine is site-typically closed in the present showing compared to its potential. Go figure. 94/100 David Schildknecht