Vorig artikel | Toon lijst | Volgend artikel |
Magnum Rayos Uva Rioja - Tempranillo & Graciano
Graciano, Tempranillo & Grenache| selectie uit Rioja Baja | vergist op staaltank, deels carbonique | rijping voor 6-9 maanden op foudré | rijp fruit | sappig |cassis | diepe smaken | heel puur | mooie kruidigheid | zachte tannine | een 'Roble type' maar Olivier spreekt eerder over zijn 'Bourgogne rouge', de cru's uit Alavesa en Alta noemt hij steevast zijn 1e & Grand Cru's.
Olivier Rivière
Hoe komt een Fransman verzeild in Spanje? Vrij makkelijk eigenlijk! Als je stage kan lopen bij een van de beste wijnmakers uit het land, Telmo Rodriguez, sla je dat vanzelfsprekend niet af! Stap voor stap begint Olivier Rivière meer te leren en zorgvuldig te bouwen aan zijn eigen domein, wat nu 11 hectare beslaat. Na ook werkzaam te zijn geweest bij het beroemde Domaine Leroy vinifieert hij zijn wijnen naar de stijl van het perceel en/of dorp waar ze vandaan komen, zoals het ook werkt in de Bourgogne. De witte wijnen zijn lekker bourgondisch en rijp maar met finesse en de rode wijnen zijn eveneens karaktervol, hebben veel fruit maar zijn heel precies, met spanning en een grote complexiteit.
Review
The entry-level red blend 2017 Rayos Uva was destemmed and fermented with indigenous yeasts. It's a similar blend of grapes—50% Tempranillo, 30% Garnacha and 20% Graciano—from Rioja Baja. 2017 was a ripe and early harvest with low yields that delivered concentrated juice. This is fruit-driven and juicy, very drinkable. 65,000 bottles produced.
Some wines, like Gabaxo, Las Viñas de Eusebio and Losares, could not be produced in 2017 because the frost decimated the crop. But most of the wines I tasted were from 2016, which seems to be a great year for reds here. Luis Gutiérrez 91/00