Vorig artikel | Toon lijst | Volgend artikel |
Magnum Corpinnat El Centenari - Xarel.lo, Macabeu, P. (18)
Xarel·lo, Macabeu, & Parellada | 50% van de wijn bestaat uit de beste wijn voor Terrers en de rest is Subtil, Serral del Vell, Reserva Particular en een klein deel Turo d'En Mota | 60 maanden sur latte gerijpt | geen dosage | verfijnd en rijp | zeste | beetje rokerig | zilt | fijne mousse | veel potentie | 1500 unieke magnums
Speciale cuvée gemaakt ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van Recaredo. Deze Magnums zijn alleen op het domein zelf te koop, wij hebben er een paar mee genomen toen wij in juni 2024 bij Recaredo waren. De etiketten zijn ieder uniek en met de hand gedrukt.
Recaredo
Een wijnhuis gespecialiseerd in Corpinnat (voorheen cava) en wat doen ze dit goed. De derde, vierde en vijfde generatie staan nu aan het roer en er is weinig veranderd aan de arbeidsintensieve manier van wijn maken. Ze hebben alle vijftig hectare omgezet naar biodynamische wijnbouw. De wijnen worden na botteling tussen de 30 en 120 maanden gerijpt in de kelders, elke 14 maanden worden de flessen geschud voor de smaakontwikkeling en de flessen worden met de hand gedegorgeerd zonder het bevriezen van de hals. Een aperitief of maaltijdbegeleider van hoge kwaliteit van mediterrane druivenrassen met een bijzonder verhaal.