Vorig artikel | Toon lijst | Volgend artikel |
Magnum ’Clot del Roure’ - Xarel.lo
Xarel.lo | single vineyard onderdeel van 'Can Prats' in San Llorenç | biodynamisch bewerkt perceel van 1,5 ha | stokken geplant in 1943 | kalkrijk terroir met ijzerhoudende klei (rood) | 8 uur contact met de schillen voor het persen | vergist en gerijpt voor 6 maanden op eikenhout en kastanjehout, deels nieuw (max 20%) | krachtig | romig | zilt | hazelnoot | citrus | anijs | lange afdronk | grote wijn met een enorm fraaie prijs en kwaliteit verhouding
Vins El Cep
Het wijnhuis is een samenwerking van vier families, gevestigd in Penedès en is een bekende naam in ons assortiment. De belangrijkste druivenrassen die zij verbouwen: Xarel.Lo en Macabeo. Ieder jaar maken ze een sterke selectie door hun wijngaarden en gebruiken 30-40% van de totale opbrengst voor hun eigen wijn. Deze wijnen zijn geknipt voor de Nederlandse gastronomie!
Review
(sourced from a three-hectare plot of biodynamically farmed vines planted in 1943; fermented and aged in French oak and chestnut barrels for eight months) Pale gold. Fresh citrus and orchard fruits and pungent flowers on the assertively perfumed, mineral-tinged nose. Seamless, focused and energetic in the mouth, showing very good depth and vivacity to the vibrant Meyer lemon, pear and quinine flavors. Finishes dry, minerally and impressively long, displaying lingering spiciness and a hint of tarragon. This must be one of the most impressive and energetic renditions of this variety that I've ever experienced. I'd love to see this poured next to a high-end Chassagne-Montrachet. Josh Reynolds - Vinous 92/100