Vorig artikel | Toon lijst | Volgend artikel |
Magnum Cava MIM Brut Res. - Xarel.lo & Macabeo
45% Xarel.lo, 25% Macabeu, 15% Parellada en 15% Chardonnay | verschillende percelen geplant 1958-1990; wijngaarden in Sant Sadurni d’Anoia en Villobi de Penedès | 8 gram dosage | rijpt minimaal 30 maanden sur latte, waar 9 verplicht is | zeer verfijnde mousserende wijn van biologische druiven | kan je als aperitief kan drinken maar ook heel fijn bij de maaltijd genoten kan worden | amandel | fris droog
Een belangrijk element voor het maken van zeer goede Cava is rijping van de mousse, dit gebeurt ‘sur latte’ in de kelder en waar 9 maanden als minimum geld, kiezen ze bij Vins el Cep er voor om de flessen minimaal 30 maanden sur latte te laten rijpen
Vins El Cep
Het wijnhuis is een samenwerking van vier families, gevestigd in Penedès en is een bekende naam in ons assortiment. De belangrijkste druivenrassen die zij verbouwen: Xarel.Lo en Macabeo. Ieder jaar maken ze een sterke selectie door hun wijngaarden en gebruiken 30-40% van de totale opbrengst voor hun eigen wijn. Deze wijnen zijn geknipt voor de Nederlandse gastronomie!