Vorig artikel | Toon lijst | Volgend artikel |
Lirondo Natura - Verdejo (24)
Verdejo | wijngaard 'Las Escuclillas' | 30 jaar oude stokken uit La Seca | iets eerder geplukt | vergist op staaltank | gebottled zonder enige vorm van klaring of filtering | naturel stijl | iets stuivend | cloudy | perzik en peer | fijn vetje en een goede vulling | 2023 geeft een meer volwassen wijn
Isaac Cantalapiedra
De familie Cantalapiedra bezit ongeveer 20 hectare in het gebied la Seca, op 750 meter hoogte en ten hoogte van Madrid. Manuel maakt deel uit van de huidige generatie en heeft een duidelijke visie; rijpere stijl Verdejo van biologische druiven. Daarnaast hebben ze drie single vineyards genaamd: 'Chiviritero', 'Los Picones' en 'La Otea' en sinds kort is hij ook begonnen met een project in Toro waar hij met de inheemse druif Tinto de Toro een hele fraaie rode wijn maakt. Inmiddels is de hele serie in ons assortiment en bijna niet meer weg te denken in de topgastronomie.
Review
The first wine they have produced without added sulfur is the 2020 Lirondo, made with organic Verdejo fermented with wild yeasts and kept with the lees that were not stirred for six months and bottled unfined and unfiltered. The color is cloudy and the nose quite wild, with notes of apples and a touch of cider. The palate is round and soft, finishing dry. It's hard to identify grape or origin. 15,000 bottles produced. It was bottled in March 2021. 90/100 Luis Gutiérrez
The Cantalapiedra family from La Seca in Rueda has purchased some vineyards in Toro and also buys some grapes, but they sell their wines under the Vino de la Tierra de Castilla y León or without appellation of origin at all, depending on the wine. The focus is on organic viticulture, and they now produce around 70,000 bottles. The range has been extended