Toon lijst | Volgend artikel |
Les Voranes Corpinnat - Xarel.lo & Macabeu
Xarel.Lo (73%) & Macabeu (27%) | wijngaarden naast de kelder in Can Rossel de la Serra | bodem van kalk en klei | 2e gisting start niet met toevoegen van suiker en gist, maar met most van dezelfde wijn | 31 maanden sur lattes | geen sulfiet toegevoegd | unieke mousserende wijn | geen dosage | krijtdroog | met natuurkurk gerijpt
Celler Bufadors is een project van Ton Mata, de eigenaar van Recaredo.
Hier maakt hij een kleine productie van natuurlijke Corpinnat wijnen die de principes volgen van Recaredo.
Recaredo
Een wijnhuis gespecialiseerd in Corpinnat (voorheen cava) en wat doen ze dit goed. De derde, vierde en vijfde generatie staan nu aan het roer en er is weinig veranderd aan de arbeidsintensieve manier van wijnmaken. Ze hebben alle vijftig hectare omgezet naar biodynamische wijnbouw. De wijnen worden na botteling tussen de 30 en 120 maanden gerijpt in de kelders, elke 14 maanden worden de flessen geschud voor de smaakontwikkeling, en de flessen worden met de hand gedegorgeerd zonder het bevriezen van de hals. Een aperitief of maaltijdbegeleider van hoge kwaliteit van mediterrane druivenrassen met een bijzonder verhaal.