Vorig artikel | Toon lijst | Volgend artikel |
Les Pieds sur Terre - Muscadet Sèvre et Maine sur Lie (21)
Melon de Bourgogne | wijngaard 'La Févrie' in Maisdon | zuid-expositie | stenige bodem met gneiss | koude inweking voor 24 uur | gisting en rijping in betonnen tanks met glazen binnenkant | 8 maanden gerijpt met de lie | puur | veel concentratie | kleine bitters | sappig | karafferen
Privé project van François Menard, met kleine oplages en veel potentie!
Ménard-Gaborit
Ons oog viel onlangs op Ménard-Gaborit. Een bedrijf dat al bijna 300 jaar wijn maakt in de Muscadet appellatie nabij de stad Nantes aan de Franse westkust. Inmiddels is zoon François sinds 2019 in charge van het domaine en is de conversie naar biologisch landbouw afgerond in 2022. Er komt een hele fijne basis biologische Muscadet genaamd Pour l’Histoire binnen; sappig, vineus, zilt en met een lekkere ronde vulling met verkwikkende zuren. Laat de lente maar komen! Daarnaast selecteren we twee cru’s. De eerste van de Cru 'Monnières-Saint-Fiacre' uit 2017, die rijpt maar liefst 36 maanden sur lie. Dit geeft een hele fraaie brede umami achtige wijn met veel rondeur, een feestje in de wijn en spijs. En er is uit de ‘niche’ botteling van François zelf genaamd ‘les Pieds sur Terre’ 2020. Dit is echt een winnaar in de stijl gemaakt van Jérome Bretaudeau (grote meneer in de streek). Complexe wijn, nog jong maar zeer fraaie stijl.