Vorig artikel | Toon lijst |
La-LLera Blanca - P.X. & Grenache Blanc
Pedro Ximénez (80%) & Garnacha Blanca (20%) | oude wijngaard in Vila del Lloar | terroir van leisteen | samen geoogst en veegist in beton | beetje oxidatie toegelaten | rijping voor 6 maanden in foudres en 6 maanden in beton | intens | zout | uniek | dynamisch | steen | puur | nootje | eerste witte wijn van Clos de Portal
Alfredo Arribas
Wanneer Alfredo in 2001 zijn architectpotloden inruilt voor een wijngoed in de Priorat, begint zijn nieuwe carriere als wijnmaker De start is in het klassieke hart, Clos de Portal en is langzaam uitgewaaid naar Montsant en de hooggelegen delen van Montsant. In het koele noorden is er toch meer frisheid in de wijn te vinden. Na meerdere stappen bouwt hij in 2016 een splinternieuwe kelder voorzien van alle gemakken. Volledig biodynamisch werken is voor hem ook eerder logisch dan nieuw, dat proef je ook terug. Een topproducent gelegen in een van de mooiste gebieden van Spanje, waar in de Priorat een klassieke stijl wordt gemaakt, in het noorden elegant en aan de kust wijnen met meer structuur en rijpheid!