Vorig artikel | Toon lijst | Volgend artikel |
L’alzinar Brut Reserva Cava - Xarel.lo & Macabeo
Code SP-096*
Type of wine
Producer
Taste
Country
Grape variety
Xarel.lo, Macabeo & Perralada
Region
Penedès
Ageing
Rijping sur latte voor minimaal 24 maanden, daarna gedegorgeerd
Vintage
2021
Viticulture
Biologisch gecertificeerd
Vinification
Kneuzen, persen, koude stabilisatie en vergisting op staaltank met het natuurlijke gist, 2e gisting op fles sur latte
Size
0,75 L
Nettoprijs
Omschrijving
50% Xarel.lo, 25% Macabeo & 25% Parellada | Instap cava van Vins el Cep | 3 verschillende percelen geplant 1958-1990 | rijpt minimaal 24 maanden sur latte, waar 9 verplicht is | 6 gram dosage | rijke mousserende wijn | amandel | zilt | brioche | appel | apertief
Vins El Cep
Het wijnhuis is een samenwerking van vier families, gevestigd in Penedès en is een bekende naam in ons assortiment. De belangrijkste druivenrassen die zij verbouwen: Xarel.Lo en Macabeo. Ieder jaar maken ze een sterke selectie door hun wijngaarden en gebruiken 30-40% van de totale opbrengst voor hun eigen wijn. Deze wijnen zijn geknipt voor de Nederlandse gastronomie!