Vorig artikel | Toon lijst | Volgend artikel |
GG Ahrweiler ’Rosenthal’ - Spätburgunder (22)
Pinot Noir | Grand cru wijngaard | perfecte ligging en een complexe bodem | mix van grauwacke, lössleem met een bovenlaag van zand | steile terrassen | vergisting en rijping in eikenhouten vaten | 20% nieuw hout | zwarte bessen | vlierbessen | kersen | aards | rijp fruit | floraal | beetje spicy | zwarte olijf | fijne tannine | iets etherisch | steen | lang | levendig
J.J. Adeneuer
De Ahr, een gebied met een rijke historie van wijnbouw, bekend van de idyllische dorpjes, steile rotspartijen en prachtige natuur. Het wijngoed JJ Adeneuer stamt uit de 16e eeuw, maar toch pas sinds de jaren ’80 word hier Spätburgunder van wereldklasse gemaakt. In die jaren begint Marc Adeneuer naam te maken door een samenwerking aan te gaan met de gerenommeerde wijnhuizen Meyer-Näkel en Stodden. Samen zorgen zij dat de regio echt op de kaart komt te staan met Spätburgunders van grote klasse en finesse. Nu, ruim 30 jaar later, is de Ahr een van de beste gebieden voor Spätburgunder van Duitsland, met een geheel eigen terroir en expressie.
Review
Adeneuer’s 2019 Ahrweiler Rosenthal Spätburgunder GG opens with a pure, elegant and highly seductive, beautifully aromatic cherry bouquet with very fine spicy and toasty, even tar notes in the background. On the palate, this is a full-bodied, rich and fruit intense, almost sweetish Pinot with fine tannins, oak notes and good freshness on the finish. Very elegant and refined but maybe an all too charming style for many Pinot freaks. Tasted in Wiesbaden in August 2021.