Vorig artikel | Toon lijst | Volgend artikel |
Flower and the Bee - Treixadura (23)
Treixadura | terrassen (socalcos) en hellingen in Gomariz | terroir van graniet, zand, klei en schist | vergisting en rijping in staaltank voor 6 maanden | stoere neus | stenig | appel | peer | citrus | limoen | sappig | perzik | fijne body
Het team van Coto de Gomariz heeft sinds de introductie van deze wijn de Treixadura druif volledig op de kaart gezet.
Coto de Gomariz
Dit wijnhuis word gezien als een van de meest toonaangevende van de regio Galicië. Ze hebben veel werk gedaan voor het herstellen van de vallei waar zij in gelegen zijn bij de Gomariz abdij. Door de ligging, focus op inheemse druivenrassen en de zeer bijzondere ondergrond kunnen zij ontzettend sterke en bijzondere wijnen maken. Voor wit Treixadura en rood de pittige druif Sousón de baas. De witte wijnen zijn aromatisch met een beetje ondersteuning van eikenhout, daar het rood stoer en intens uitpakt met een tikje klassiek.
Review
The white 2022 The Flower And The Bee Treixadura, or La Flor y la Abeja, depending on the market, is pure unoaked Treixadura and is aromatic, herbal, clean and modern, velvety and easy to drink and enjoy. 60,000 bottles were produced. 91/100 Luis Gutiérrez
There is a significant change at Coto de Gomariz, as the long-time winemaker left in May 2022 and the new winemaker is Inma Pazos, who has been in charge of the Ailalá-Alilaleo project for a long time, together with proprietor Ricardo Carreiro and external consultant Jean-François Hebrard. This year they have a new varietal Godello, and I expect further changes and news in the future. They produce 90,000 bottles from their 32 hectares of vineyards.