Vorig artikel | Toon lijst | Volgend artikel |
Etna Rosso - Nerello Mascalese (20)
Nerello Mascalese + 20% Nerello Capucco, Mirella Rossa, Sangiovese, Coda di Volpe | twee oude percelen in Crasa en Calderara | 650 meter hoogte | gisting in open houten vaten | malo in botti | rijping op beton | vulkanisch zand en ijzer bodem | de dagen zijn warm en de nachten redelijk koud in het groeiseizoen | pure en rijpe aanzet | rode kersensap | kruidnagel | tijm | venkel | pepermunt | granaatappel | gul en rijpe tannine | soort Bourgogne rouge van de Etna!
SRC
De naam staat voor Sandra, Rori en Chinzia, de familie en trotse eigenaren van dit prachtige wijnhuis op Sicilië, aan de voet van de Etna. Rosario ging op bezoek bij de grote artisale wijnmakers van Europa, werkte een jaar met Frank Cornelissen en richten vervolgens SRC op.
De vijf hectare die dit familiewijngoed bezit liggen vooral op de oude magmastromen (collata’s) van de vulkaan. De oude stokken (60-100 jaar) staan aangeplant op 700 tot 1000 meter hoogte. In de kelder worden vaten van cement,anfora en grote botti (2500l+) gebruikt om de wijn te laten vergisten en rijpen. Het eindresultaat? Diepe zuren, rijp fruit, geurende specerijen zachte en gulle tannine en een verfijnde lange afdronk!