Toon lijst | Volgend artikel |
Dürnsteiner - Grüner Veltliner (23)
Grüner Veltliner | wijngaarden aan de voet van de berg in Dürnstein aan de Donau | Löss in de boden | spontaan vergist en gerijpt op rvs | een hele complete stijl Grüner | zuiver | transparant | fijn stenig | iets peper | citrus | wat grapefruit | zacht wit fruit | kruidig met fijne, frisse zuren
Pichler-Krutzler
Elisabeth Pichler, afkomstig uit Wachau en Erich Krutzler uit Zuid-Burgenland starten samen in 2006, nadat zij in het huwelijksbootje zijn gestapt in 2005, een wijngoed in het dorp Oberloiben. Een gebied wat bekend staat om hun Grüner Veltliner en Riesling. Genesteld langs de rivier de Donau werken met respect voor de natuur.
Elke wijn die zij maken is een natuurlijke weerspiegeling van het Terroir van deze regio, voor mij persoonlijk ook een van de eerste eigenschappen die een wijn moet hebben. Daarnaast vind er minimale interventie plaats in de kelder, geen toevoegingen van gistculturen en enzymen. Dit zorgt voor een prachtig eindresultaat, pure, onvervalste wijnen, met een hoge inzetbaarheid in de topgastronomie, die een weerspiegeling geven van het prachtige gebied waarin Pichler Krutzler zich bevindt.
Pichler-Kruzler behoord tot de top van Oostenrijk, maar de termen “Federspiel en “Smaragd” staan niet op de etiketten. Dit komt omdat ze een aantal keuzes hebben gemaakt. Ze bottelen een rode wijn uit de familiewijngaard uit Zuid-Burgenland en bottelen een ook wijn uit de regio Krems, uit de Pfaffenberg wijngaard.
Review
The 2023 Grüner Veltliner Dürnstein, formerly labeled Frauenweingarten, was harvested in flat valley sites and fermented in stainless steel. Krutzler emphasizes that this was made from disparate batches of ripeness. A beautiful note of rain-wet soil sends freshness on the nose. Pepper only shimmers slightly. The palate is smooth and comes with a lot of equanimity on a smooth, rounded, fresh palate. (Bone-dry) Stephan Reinhardt 89/100