Toon lijst | Volgend artikel |
Dolcetto d’Alba - Dolcetto (21) L
Dolcetto | druiven uit La Morra, Loreto wijngaard | schilweking en vergisting op staaltank | 8 maanden rijping in eikenhouten vaten en staaltank | +/- 900 flessen | lekker fruit | braam | zwarte kers | pruim | drop | cassis | sappig | kruidig | koffie | rondeur | helaas zal uiteindelijk de Dolcetto ruimte moeten maken voor de Nebbiolo druiven die aangeplant worden..
Lalù (Lara Rocchetti & Luisa Sala)
Zonder twijfel de meest dynamische nieuwe vondst uit Barolo! Twee dames die menig wijn-hart op hol doet slaan. Het avontuur start medio 2014 en zijn non-stop aan het werk voor de toekomst. Er is ervaring opgedaan in zowel binnen- als buitenland en dat werpt haar vruchten af. Alles wat ze doen is volledig op basis van hun ervaring en besluit. Er word hier en daar iets geëxperimenteerd maar bovenal biologisch en uiterst nauwkeurig gewerkt. Vooral de druiven krijgen extra aandacht. Geen kneuzingen of geplette druiven. Zwaartekracht word hier goed benut. Geen punchdowns, wel een subtiele pump-over of 3 en voor de Barolo een submerged cap principe. Hier kunnen we nog veel van verwachten in de toekomst. Benvenute signore!