Vorig artikel | Toon lijst | Volgend artikel |
Der Würzelechte ’Schweicher Annaberg’ - Riesling (23)
Riesling | Schweicher Annaberg | 1e lage wijngaard | würzelechte = ongeënte originele stokken | begin 1900 aangeplant | zeer donkere rode leistenen bodem | selectie van het 'filetstück' van de wijngaard | geplukt in 4 tries | vergist 'sponti' op twee oude eikenhouten vaten van 500 liter voor drie maanden | 9,5 gram restzoet tegen 9 gram zuur | krachtige wijn met veel energie | aromatisch met veel diepgang | zacht fruit | lange finale met zilte toets | grote wijn | kan geweldig rijpen, 15+ jaar
Bernhard Eifel
De wijnen van de familie Eifel importeer ik al sinds ik werkzaam was als sommelier bij Restaurant de Nederlanden in Vreeland. Het wijngoed ligt in de Mosel waar een perfect microklimaat heerst om Riesling te verbouwen in combinatie met de prachtige terraswijngaarden. Bernhard en Alexandra werken in de kelder ook zo natuurlijk mogelijk en worden gebotteld met zo min mogelijk gebruik van zwavel. Dit resulteert in wijnen met een prachtige zoet/zuur balans en een brede inzetbaarheid in de gastronomie.