Vorig artikel | Toon lijst | Volgend artikel |
David & Nadia - Grenache (22)
Grenache Noir | 5 verschillende wijngaarden | graniet en schist terroir | 60% whole bunch | 4 weken op schillen | 60% vergist en gerijpt in beton van 2700L | de rest in oud neutraal 500L Frans eiken | rode bessen | aardbei | granaatappel | mediterraan | stenig | tabaksblad | olijf | prachtige zuren | fijne tannine | ontzettend sterk jaar, 2022
David & Nadia
Een absoluut dreamteam uit Swartland. Tussen al het ‘geweld’ van de sterren uit Swartland voegen David en Nadia zich gemakkelijk door vooral lekker zichzelf te blijven. De inmiddels opgebouwde ervaring resulteert in veel gezochte wijnen die de hele wereld over gaan. Ze zijn helemaal gesetteld op hun Paardebosch farm en de compacte kelder. De focus ligt nog altijd op pure wijnen die zonder opsmuk gemaakt worden met respect voor natuur en mens. Er wordt geoogst van zowel eigen wijngaarden als die van andere boeren en overal wordt biologisch gewerkt met bio-dynamische invloeden. In een adem te noemen met de top van de Kaap waar de wijnwereld écht swingt nu. Tim Atkins MW zijn South-Africa Report: 'First Growth', 2020 Young Winemaker(s) of the Year en meerdere malen Wine of the Year met verschillende wijnen. Er lijkt geen maat te staan op het succes van dit fijne duo.
Review
Grapes from four Swartland sites, the majority from a Paardeberg vineyard planted in the early 2000s. 12 different pickings were done and winemaking saw 60% whole-bunch fermentation before maturation lasting 12 months, 60% in concrete and the rest in old oak. The nose is complex but equally unshowy – red currant, cherry, pomegranate, a hint of rose, olive, white pepper and earth. The palate has excellent fruit purity to go with a great line of acidity and powdery tannins, the finish extremely long and dry. Narrow and poised. Christian Eedes Winemag 97/100