Vorig artikel | Toon lijst | Volgend artikel |
Côte-Rôtie Champin le Seigneur - Syrah (22) JMG
Syrah (95%) & Viognier (5%) | 11 verschillende percelen met zuidoostelijke | gemiddeld 30 jaar oude stokken | rijping voor 30% op nieuw hout en 70% op 1en 2 jaar oude vaten voor 22 maanden | rood besfruit | framboos | witte peper | floraal aromatisch
JM Gerin
12 hectare tellend domein in het Noorden van de Rhône, midden in het hart van de Côte Rotie in Ampuis, iets ten zuiden van Lyon. Inmiddels de 6e generatie, maar het was pas in 1983 dat Gerin begon in de Côte-Rôtie en het duurde tot 1987 voor de eerste Gerin wijn op de markt kwam. Jean-Michel Gerin's focus lag vanaf het begin op de expressie van de individuele terroirs waardoor hij in 1988 met zijn eerste single vineyard wijn op de markt kwam 'Les Grandes Places' gevolgd door 'La Landonne' in 1996. Het domein wordt tegenwoordig geleid door het dynamische en gepassioneerde echtpaar Gerin en hun twee zonen.
Domaine Jean-Michel Gerin staat voor de heropleving van de Côte Rôtie en Condrieu. De huidige wijnen geven aromatische precisie en een puur mondgevoel. Naast de topcuvées maken ze in Vin de France La Champine Syrah en La Champine Viognier. Beide wijnen hebben een super prijs/kwaliteit verhouding. Het avontuur is nog niet voorbij, nieuwe creaties zijn in de maak. Een prachtdomein om in de gaten te houden.
Review
Vibrant aromas of fresh black/blue fruits and candied flowers are accompanied by suggestions of allspice, licorice and smoky minerals. Juicy and precise on the palate, showing firm cut to the appealingly sweet blueberry, cherry, violet pastille and spicecake flavors. Finishes seamless and long, with sneaky tannins adding shape and gentle grip. One-third new barriques. 91-93/100 Josh Raynolds
Alexis and Michael Gerin’s 2018s and 2019’s are rich and well-structured wines but “not as dark in style as 2017,” and they are also “deeper than 2016 and less strict than 2015.” Alexis said that they started harvesting in 2019 in the third week of September, “because letting the fruit hang longer meant a risk of super-ripeness and we also didn’t want the acids to drop.”