Vorig artikel | Toon lijst | Volgend artikel |
Corpinnat Intens Rosat Brut Nature - Monastrell (20)
Monastrell | verschillende wijngaarden | 6 uur maceratie van de schillen | deels hout en deels op staaltank vergist | 32 maanden sur latte gerijpt | geen dosage | diepe kleur | aromatisch | verleidelijk rood fruit | zacht en breed | fijne zuren en diepgang | wijn/spijs ideaal voor rijke gerechten met o.a. kreeft
Recaredo
Een wijnhuis gespecialiseerd in Corpinnat (voorheen cava) en wat doen ze dit goed. De derde, vierde en vijfde staan nu aan het roer en er is weinig veranderd aan de arbeidsintensieve manier van wijn maken in dit wijnhuis Ze hebben alle vijftig hectare omgezet naar biodynamische wijnbouw. De wijnen worden na botteling tussen de 30 en 120 maanden gerijpt in de kelders, elke 14 maanden worden de flessen geschud voor de smaakontwikkeling en de flessen worden met de hand gedegogeerd zonder het bevriezen van de hals. Een aperitief of maaltijdbegeleider van hoge kwaliteit van mediterrane druivenrassen met een bijzonder verhaal.