Vorig artikel | Toon lijst | Volgend artikel |
Champagne Le Terroir Verzy G.C. - Pinot Noir & Chardonnay
Pinot Noir (50%) & Chardonnay (50%) | wijngaarden in Verzy Grand Cru | stokken ouder dan 40 jaar | vergist op staaltank | 20% vin de Reserve, gerijpt op hout | 20% van de basiswijn rijpt op hout | +- 30 maanden sur lattes | lage dosage; 3,3g/l | mooie rijpheid van de vin de Reserve | mousse fraai | lang en verfijnd
Adrien Renoir
Gelegen in Verzy, een van de 17 grand grus in de champagne, gelegen op de Montagne de Reims. Vind je Adrien Renoir, de vierde generatie wijnmaker. Ook hier word artisanaal te werk gegaan. Met de hand plukken en persen in eigen chateau en vergist op staal en hout. Dit voor de balans van frisheid en textuur in de champagne. Ik ben meteen ingestapt met zijn eerste release waar ik erg blij mee ben. Het gebied wordt gedomineerd door de Pinot Noir druif en daar krijg je een erg stoere stijl champagne van, maar ook erg nobel en elegant.
Review
Disgorged in May 2019 with 2.5 grams per liter dosage, Renoir's NV Extra-Brut Grand Cru Le Terroir is a 50-50 blend of Pinot Noir and Chardonnay from the slopes of Verzy, some 20% of which was vinified and matured in barrel. Unwinding in the glass with a lovely bouquet of Meyer lemon, pastry cream, yellow pear, dried white flowers and shortbread, it's full-bodied, powerful and vinous, with a textural attack that segues into a deep and incisive mid-palate, complemented by an elegant pinpoint mousse. Long and penetrating, this is a beautifully balanced Champagne from this promising emerging talent. William Kelly 94/100