Vorig artikel | Toon lijst | Volgend artikel |
Amarone Classico - Corvina & Rondinella (21)
Corvina Veronese, Corvinone, Rondinella | blend uit de top cru's van Jago, Costa del Buso en Figari | terroir van maritiem sediment en kalk | ingedroogd voor drie tot vier maanden| vergist op een lage tempratuur voor vier tot vijf weken in staaltank | rijping eerst voor 12 maanden op tonneau (500l) en daarna 12 maanden op botti (2000-2500l) eikenhout| zeer intens rijp fruit | zoete kersen | pruimen | specerijen | drop | diepe zuren
Villa Spinosa
De Azienda van Enrico Spinosa ligt in het hart van de Valpolicella. Wijnmakers Gianmaria en Enrico werken hier met een enorme toewijding. Door het gebruik van het authentieke terroir, het gebruik van zijn topstukken Jago, Figari en Costa del Buso en de kennis van de wijnmakers zorgen zij dat er elegante wijn ontstaat zonder dat het heel rustiek en stoffig is. In de geventileerde ruimtes waar de druiven indrogen, krijgt de wijn een enorme rijkdom en power mee. Een prachtige balans tussen kracht en elegantie.