Vorig artikel | Toon lijst |
A Senda Vermella Tinto - Mencia, Espadeiro & Caíño (22)
Mencía (57%), Espadeiro (24%) & Caíño (19%) | selectie van 6 plots in de dorpen Cambados en Portas | stokken tussen 5-95 jaar oud | traditionele pergola's | granieten met zand terroir | 100% whole bunch, met de voeten geperst | 21 dagen maceratie in plastic kuipen | daarna overgeplaatst voor malo en rijping voor 11 maanden in 400-1000 liter staaltanks, één 500-liter eikenhouten vat (2015) en één oud 700-liter kastanjehouten vat (45 jaar+), op de lie | daarna 10 maanden in fles | kruidig en floraal | peperig | fijn aromatisch | gedroogd bloemen | elegant | pit | stenig | levendig | lekkere frisheid | heel licht eucalyptus | drupje balsamico | 4041 flessen
Naclares y Prieto
Niet een uitbreiding die we nodig hadden, maar wel heel graag wilden hebben! Alberto Nanclares en Silvia Prieto maken transparante, door de Atlantische Oceaan beïnvloede wijnen, voornamelijk met Albariño van oude wijnstokken rond het dorp Cambados. Door gebruik te maken van biologische landbouwmethoden en een ingetogen hand in de kelder, hebben de twee iets heel zeldzaams voor elkaar gekregen. Ze vertolken als geen ander het terroir naar hun wijnen. Alberto en Silvia bezitten momenteel zo'n 2 hectare Albariño in Val do Salnés, allemaal in de traditionele Pergola-stijl en verdeeld in 13 kleine percelen. Ze werken ook samen met bevriende druiventelers. Overige Albariño komt van nog 33 verschillende plots, van 16 verschillende telers. En de rode Caíño, Mencía, Espadeiro en Loureiro van 1 hectare totaal, verdeeld over 14 plots en 9 telers.
Review
The 2022 A Senda Vermella was produced with 57% Mencía, 24% Espadeiro and 19% Caíño, and despite the pale color, it's probably the darkest of the 2022 reds. It's spicy, floral, aromatic and light, with 10.1% alcohol. It is fresh and tasty, with a vibrant palate that feels quite stony. 4,041 bottles and 40 magnums produced. It was bottled in July 2023. 93/100 Luis Gutiérrez